שני חלומות שמטרידים אותי מאוד

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

14/12/2010 | 12:38 | מאת: טל

חלמתי שני חלומות. החלום הראשון היה אתמול בלילה בו חלמתי שאני וארוסי רבים בנוכחות אדם שלישי, שבחלום הוא חבר טוב של שנינו אבל אני לא מכירה במציאות. במהלך הריב אני מתעצבנת ואומרת לו שאני לא רוצה להתחתן אתו ואני מביאה לו את טבעת האירוסין והולכת משם. אני מתרחקת משם אבל רוצה מאוד לראות מה קורה. ואז אני יושבת במקום אחר והחבר המשותף הזה יושב שם ואני שואלת אותו מה חבר שלי אומר עלי, ואני מוסיפה "הוא בטח אומר שאני זונה" והחבר המשותף מהנהן בראש ואומר לי שאני אתן לזה זמן והחבר שלי יבין. במציאות- בחיים חבר שלי לא יגיד דברים כאלה עליי, הוא לא ישתמש במילים האלה... את החלום השני חלמתי הלילה, הוא היה מלא בפרטים שאני לא זוכרת במיוחד, אבל החלק העיקרי בחלום היה שהכלב שלי (אותו כלב מהמציאות) הוא מבוגר מאוד (גם במציאות) ואני חייבת להזריק לו חומר שימית אותו ואני נמצאת במקום כלשהו וכל המשפחה שלי שם והם לא ממש רגישים לעניין של הפרידה מהכלב ואני ממש בדיכאון מזה, והיה שם עוד מישהו שהוא מאוד קרוב אליי (לא יודעת מי זה) והוא הולך. ואז כל המשפחה קולטת שאני ממש עצובה והם נרגעים מהצחוקים שלהם והריבים שלהם, ואבא שלי מזריק לו את החומר והוא מת. ואני מתחילה לבכות בטירוף והמישהו שהלך שולח לי הודעה ומבקש להתקשר אליי ואני שולחת לו הודעה "טוב", אבל אני רוצה מאוד שהוא יבוא. אבל אני לא נרגעת וממש מתייפחת. בבקשה אם תוכלי לפרש לי את החלומות. אני ממש מוטרדת משניהם....

טל היקרה שני החלומות עוסקים בפרידה, שלפי הצגת הדברים המודעת שלך ככל הנראה אינה עומדת על הפרק במציאות. בשני המיקרים זו פרידה כואבת ויש בה גוון של השפלה ("זונה" הנאמרת על ידי בן הזוג והצחוק והלעג של המשפחה). הרושם הוא שקיימות חרדות אודות פרידה, אובדן או מצבים של דחייה והשפלה. לא ברור מצד מי בחייך ולא ברור באילו נסיבות. בדקי בתוך עצמך באילו מצבים וכלפי אילו אנשים את חווה בפרט תחושות של דחייה או אובדן פוטנציאלי. שני החלומות התייחסו לאובייקטים אהובים מאד על ידך ולפיכך מעידים על רמת גבוהה של חוסר ביטחון או חרדה אולי ביחס אליהם ואולי ביחס לנושאים אחרים. כל טוב ובהצלחה חלומות נעימים אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות