חולמת על בי"ס יסודי

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

25/10/2010 | 14:59 | מאת: עינת

שלום אילנה, אני בת 20, חיילת משוחררת. אני עדיין גרה בבית הוריי ומתמודדת עם תקופה לא קלה. עם הזמן התרחקתי מכל חבריי בתקופת הצבא (וגם בגלל שהרגשתי שזה לא חברות אמיתית, הצבא היה רק תירוץ) וגם חבר שלי שהיינו ביחד הרבה שנים נפרד ממני. ועכשיו לחלום, זה לא חלום ספציפי שחוזר על עצמו אבל כבר כמה שנים שאני כל הזמן חולמת על בי"ס היסודי שלי, אני לא חולמת שאני נמצאת שם בתור ילדה אלא בתור אותה עינת בת 20 עם כל האנשים העכשיווים בחיים שלי אבל בתוך הבית ספר היסודי. זה ממש מוזר לי כי סיימתי יסודי לפני 8 שנים ומאז המשכתי הלאה בחיי(חטיבה, תיכון, צבא) וזה לא שיוצא לי ביום יום לחשוב בכלל על היסודי או על החברות שהיו איתי ביסודי, אבל כאילו בחלומות אני מרגישה שעדיין לא יצאתי מיסודי כי אני כל הזמן חולמת שאני שם, הולכת שם, נפגשת שם עם אנשים. זה גם מוזר לי כי אני כמעט ולא חולמת על החטיבה או התיכון שהייתי בו אלא כמעט רק על הבי"ס היסודי. וזה לא שלא היו לי חוויות רעות במהלך השנים בחטיבה ובתיכון דווקא היה לי לרוב כיף, עם הרבה חברות וחוויות טובות.. למה אני עדיין ממשיכה לחלום על היסודי למרות שביום יום אני בכלל לא חושבת על המקום הזה?? מבקשת עזרתך תודה.

עינת היקרה מצבך בהווה הוא של תקופה קשה בשל הרבה נתקים ופרידות הן מבן הזוג והן מחברים מתקופת הצבא. לא ברור החל ממתי את חולמת על בית הספר היסודי, האם במהלך השיחרור או כבר במלכו. בררי לעצמך מה היו החוויות האופייניות בבית הספר היסודי. האם זה היה מקום של צחוק, שמחה, חברויות קלות ותחושות נעימות, אם כך הוא הדבר - הרי יתכן שבית הספר היסודי הוא געגוע לאיזור החוויות הטובות או שהוא געגוע להתחלות חדשות. אם בית הספר היסודי היה רווי תקלות וניתוקים, הרי שהוא מזכיר בכך את המציאות הנוכחית. שאלי את עצמך מה הם הזיכרונות העיקריים הקשורים לבית הספר היסודי ומתוך כך נסי להבין האם זהו חלום משאלה לזמנים טובים יותר בה הרגשת מחוברת, מוחזקת ועטופה באנשים או שזהו שיכפול של מצב לא נעים כמו בהווה. חלומות נעימים כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות