העין השלישית

דיון מתוך פורום  פירוש חלומות

19/10/2010 | 12:47 | מאת: נוטלה

אני אם חד הורית לשני ילדים מקסימים, השלמתי טיפולים אונקולוגיים.. אימי חולה גם היא... לאחותי תינוקת מתוקה. חלמתי שאני ואימי מחזיקות תאומים בן ובת, יפהפיים ומתוקים להפליא ושתינו נהנות מהן מאוד מאוד מאוד, ששניהם ילדיה של אחותי, זו שבמציאות יש לה תינוקת. שתינו מוקסמות, מאוהבות בהן עד מעל לראש. הקטע המוזר שם היה שבאוזן של כל תינוק היתה עין נוספת, שלישית, מהממת. לא הרגשתי מוזר או נבהלתי, פשוט הייתי מופתעת, וקיבלתי את התינוקות המהממים האלה אל חיקי, בכל ליבי אהבתי אותם, כך גם אימי שגם בחלום היתה חלשה. חלום נוסף שאני חולמת שוב ושוב הוא שאימי מתה. אני מבוהלת אימים במציאות מכך... אודה על עזרתך

פונה יקרה ההרגשה היא של חרדה רבה העולה הן באופן גלוי בחלום על מות אמך והן חרדה רבה לגורל ילדייך נוכח מצבך הבריאותי. בחלום את ממירה את ילדייך שכיום הם ילדים לאם שמצבה הבריאותי לא יציב בילדים אחרים, תאומים, שלגביהם ידוע שאמם בריאה. ניכרת בחלום המשאלה שלילדייך תהיה אם בריאה ותוכלי להנות מהם מבלי הפחד מה יעלה בגורלם. החלום מדבר על משאלות למצב בדיוני, אחר מהמציאות וחדש. כאילו היית רוצה לקבל כיום חיים מסוג אחר מלאים יותר וחדשים וזאת בדמות תאומים שהם שיא השלמות בחלום למרות היבטים של פנטזיה שיש בהם. האם את מרגישה שיש לך עם מי לחלוק את רגשותייך אודות מצבך הנוכחי? האם יש לך עם מי לחלוק את דאגתך כלפי עצמך וכלפי ילדייך? האם יש לך עם מי לחלוק את חרדותייך אודות אמך? החלום הוא חלום של מימוש משאלת פנטזיה. השאלה היא באיזו מידה את בורחת כיום לעולמות דמיון נוכח קשיי המציאות ובאיזו מידה יש לך דמויות לחלוק איתן את מצוקתך ואת קשייך? חלומות נעימים כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום פירוש חלומות