יציאות מרובות בן 9 חודשים

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

19/04/2013 | 10:37 | מאת: לורי

שלום, בני בן 9 חודשים (חודשיים במעון), מלפני כחודש התחילו אצלו יציאות מרובות במרקמים שונים (מיימי, רך וקשה) שנמשכים כשלושה ימים מפסיקים ושוב . הגיע למצב של 11 יציאות ביום. עם פריחה חריפה וכואבת מאד באיזור החיתול, בטן נפוחה. מרגיש טוב, תיאבון מעולה וכו'... מלפני חודש וחצי ניזון סימילאק אדבאנס פלוס ומזון בית (פירות , ירקות, אורז, ביצה, בשר...) מקודם ינק ומזון לפי הנחיות טיפת חלב (טעימות וכו'...). בגיל 5 חודשים הגיע למשקל 9 ק"ג (נולד במשקל 4+) ומאז עד לפני 3 שבועות לא עלה משקל בכלל. כרגע הוא שוקל 9,800 ק"ג. לא יודעת אם יש קשר למזון, אך מגיל חודש הוא מחרחר. מלפני חודש וחצי קיבל אנטיביוטיקה ואינהלציה בעקבות ברונכיטיס ומרכיב אסמתי, לדברי הרופאה. (היתכן שהשתנה אצלו מאזן החיידיקים במע' העיכול?) חשוב לציין, שלפי תוצאות מעבדה לבדיקת צואה לוירוסים, תרבית, למבליה Ag , הכל שלילי. אשמח לקבל תשובה , לסיבת היציאות המרובות, ודרכי טיפול ! תודה

20/04/2013 | 12:25 | מאת:

כדאי לתת כלכלה ללא לקטוז (ללא מוצרי חלב ופורמולה ללא לקטוז/צמחית ) לשבועיים וכמו כן לתת לו פרוביוטיקה בקביעות