קשיי יציאה אצל תינוק

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

17/04/2013 | 22:17 | מאת: אבא

שלום, בננו בן ה- 4 חודשים מתקשה מזה כחודשיים להוציא קקי. יש לכך השפעות שליליות, הוא סובל כנראה מכאבי בטן ובוכה פעמים רבות ללא הפסקה. כבר 3-4 פעמים השתמשנו בחוקן כדי לסייע לו- באחת הפעמים זה היה לאחר 10 ימים שלא הוציא. כיום אנו מקפידים לא לתת לזה להתארך מעבר ל- 4-5 ימים אבל זה לא פתרון.... שמנו גם לב שבפעמיים האחרונות הוא הוציא קקי בעצמו יום לאחר החוקן. רופאת הילדים המליצה לא להתעכב יותר מידי ולהיעזר בחוקן אך אנו חוששים מתדירות השימוש ומההרגל השלילי שעלול להתפתח. מה יכול לעזור? האם זה עניין תזונתי של האם? האם יש בדיקות נוספות שכדאי לבצע? תודה מראש

18/04/2013 | 21:07 | מאת:

כדאי לבדוק אותו אם לא נבדק - האם יש פיסורה (שריטה בפי הטבעת) האם יש היצרות בפי הטבעת בגיל 4 חודשים אפשר לתת טעימות ... תנו לו עגבניה , אל תתנו בננה עגבניות מרככות את הצואה , לא כדאי לתת חוקנים על בסיס קבוע אף יש תרופות מרשם לריכוך הצואה שעובדות בצורה טבעית (ללא התרגלות או התמכרות) אך רק לאחר בדיקה כנ"ל