בת שנה ועשרה חודשים

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

17/04/2013 | 13:19 | מאת: קרן

שלום ביתי בת שנה ועשרה חודשים. היא בולת לעיתים קרובות מאז שנולדה מכאבי בטן מגזים משחרור בעייית של גזים שמכאיבים לה. נולה עם מצב ריפלוקס שנראה שעבר לה בערך בגיל שנה. כרגע ניזונה מאוכל רגיל ובלילה מטרנה. קשה לה להגמל מהאכלת לילה בין 12 בלילה ל4 בבוקר מכיוון שמתעוררת בוכה כנראה בגלל גזים או כאב בטן ובטוחה שזה מרגיעה אותה. בנוסף היתה לה פיסורה לפני כחודש שעברה ובגלל שהייתה עוצרת את הקקי הוחלט ע"י רופא לתת לה שמן פראפין כדי שתשחרר בלי שיכאב עד להודעה חדשה. שאלתי היא מה עושים עם כאבי הבטן/הגזים מבחינת תזונה או כל דבר שיעזור לה?... היא בדרך כלל ילדה פעלתנית מאד (ג'ינג'ית באופי) לא נחה שניה ושמחה מאד. אבל ברגע שיש לה קקי היא הופכת לילדה אחרת לגמרהץ עצבנית כעוסה לא נותנת לאף אחד להתקרב אליה. רואים שהיא עומדת ומנסה לעצור את הקקי.. היא לא בגמילה אבל לפעמים מבקשת לעשות פיפי בשירותים מה שהיא רוצה אנחנו עושים. אובתד עצות מה לעשות?...

17/04/2013 | 21:52 | מאת:

נראה לי שיש שתי בעיות 1. גזים וכאבי בטן - אנא תנו לה מטרנה ללא לקטוז ומנעו למומרי חלב 2. בעיה רגשית של החרדה מפעולת המעיים , אם לא ישתפר לשקול טיפול רגשי

18/04/2013 | 11:47 | מאת: קרן

ד"ר תודה על המענה המהיר. היא לא נמצאה רגישה ללקטוז ואוכלת מגיל 0 מוצרי חלב.. מטרנה/אינפמיל גבינות לבנות האם בכל זאת להוריד לה את זה? מה זה אומר טיפול רגשי ?