בטן נפוחה וכאבי בטן לילד בן 3.5

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

14/02/2013 | 14:32 | מאת: לילושית

שלום, בני בן 3.5, משקל והתפתחות תקינים. סובל מדי פעם מבטן נפוחה מאוד וגזים ובזמן אחרונה מתלונן על כאבי בטן בעיקר אחרי ארוחת הצהרים בגן או בערב בבית. הקיא מספר פעמים אחרי אוכל אך לא הצלחנו לבודד מרכיב כשלהו במזון שיכול היה לגרום לכך. מצטערת על התיאורים אבל לפעמים הצואה היא בצורת המון חתיכות קטנות. לפני כשחצי שנה בוצעה בדיקת צליאק והתוצאה הייתה שלילית (5.8). האם התסמינים מצביעים על רגישות למזון או בעיה רפואית? מה צריך לעשות? תודה רבה

17/02/2013 | 22:32 | מאת:

יתכן ובולע הרבה אויר בזמן האוכל , כדאי לבצע תצפית על הרגלי האכילה והשתייה במקביל להפחית את צריכת החלב ומוצרי החלב (אך לדאוג שיקבל סידן ממקורות אחרים , אפשר גם מתוספי מזון)