דם בצואה ובאסלה

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

21/12/2012 | 22:41 | מאת: אברהם

שלום ד"ר. ביתי בת שנתיים ו9 חודשים. לפני כשבוע וחצי היא סבלה מעצירות והתקשתה להוציא את הצואה. לפני מספר ימים ראיתי דם גם על הנייר לאחר הניגוב, וגם הגדלתי לעשות ובחנתי את הצואה מקרוב והבחנתי שגם על הצואה יש דם. לפני יומיים, חמי (אבא של אשתי) שמר על הילדה וגם אצלו היא עשתה יציאה ובה הוא ראה דם על הנייר לאחר הניגוב. באותה שעה החלטתי באופן מיידי לגשת עם הילדה לרופא המשפחה. רופאה המשפחה הבהיר שאין לנו סיבה להיכנס לפאניקה והמליץ על שתייה מרובה ועל אכילת עגבניות. ואכן כך עשינו ביומיים האחרונים. יותר שתייה וגם הילדה משתפת פעולה עם אכילת העגבניות. לצערי היום בישר לי חמי כי הילדה עשתה צואה ושוב הוא הבחין בדם על הנייר וכשהביט לאסלה הבחין כי באסלה יש דם (לדבריו לא מעט). שאלותיי הן: האם יש מקום להילחץ? האם יש מקום לבירורים נוספים או שמא מדובר בפציעה רקטלית עקב העצירות ממנה סבלה? והפתרון שקיבלנו מרופא המשפחה מספק... אשמח לתשובתך המהירה. תודה.

22/12/2012 | 19:52 | מאת:

סביר להניח שמדובר בשריטה (פיסורה) בפי הטבעת עקב העצירות אם אין שיפור אנא פנו בשנית לרופאה שלכם לבדיקה חוזרת