בן 2.7

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

15/08/2010 | 20:43 | מאת: שירה

שלום רב, בני בן 2.7 לפני 3 שבועות בערך סבל משישולים במשך שבוע וחצי- בדיקות דם+שתן+צואה תקינות לפני שבוע שוב מספר ימים של שלשולים הפעם לא נעשו בדיקות. לאחר מספר ימים השלשול חלף אולם מאז ועד היום לילד יש יציאות רכות מאוד לפחות פעמיים ביום. לציין שמידי יום מקבל אבקת פרוביוטיקה+שותה אקטימל. האם לדעתך יש מקום לבירור או שלגוף לוקח זמן להתאושש מהוירוס שתקף אותו?

17/08/2010 | 22:29 | מאת:

הי אכן יתכן ומדובר בהחלמה איטית אך יש עוד מס' אפשרויות. אני מניח שבצעו תרבית צואה , צריך לבקש גם בדיקת צואה ל: גיארדיה giardia זהו חידק שגורם ליציאות רכות/שלשולים ממושכים מלחולים בד"כ יציאות רכות עם שאריות מזון לא מעוכל. צריך לבקש לבצע את הבדיקה ספציפית, אפשרות שנייה אי סבילות ללקטוז (סוכר החלב) עקב השלשולים הממושכים ולכן מאחר ושותה חלב (כולל אקטימל)הלקטוז גורם לשלולים (ולעיתים קרובות גם גזים...) רצוי להפסיק את החלב ומוצרי החלב לשבוע ולראות אם המצב משתפר. אפשר ורצוי לתת פרוביוטיקה החלמה מהירה