דם בצואת תינוק

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

14/07/2012 | 10:19 | מאת: עדי

שלום רב, ביתי בת 5 חודשים. תינוקת בריאה המוזנת ע"י הנקה בלבד. לאחרונה החלה טעימות של מוצקים. לפני כחודשיים לערך ראיתי מעט דם בטיטול שלה כנקודות ופסים בתוך הצואה. היא נבדקה ע"י רופא ילדים שלא מצא משהו לא תקין ולאחר כשבועיים ליתר ביטחון התבקשנו לתת תרבית צואה שיצאה תקינה. לפני כשבוע וחצי עשינו תרבית נוספת היות ולא הייתי בטוחה האם היה שוב דמם או שמה זה סיבים מהאוכל שטעמה (אני לא חושבת שזה באמת היה דם) והתרבית יצאה תקינה גם כן. אתמול היה לה מעט דם בצואה בשעות אחרה"צ ובערב היתה כמות גדולה יותר של דם עם ריר אחד ארוך יחסית של דם אדום ושחור. מה זה יכול להיות? האם יכטול להצביע על בעיה רצינית? האם יש צורך בקולונוסקופיה? האם יתכן כי מדובר ברגישות למוצרי חלב? יש לציין כי היום נתנה צחואה תקינה. תודה רבה ויום נעים, עדי.

14/07/2012 | 12:40 | מאת:

כדאי לבדוק את אזור פי הטבעת בדקדקנות הסיבות השכיחות ביותר הינן שריטה בפי הטבעת ורגישות לחלב אם למרות בדיקה תקינה והמנעות מחלב ומוצרי חלב (כולל תמ"ל חלבי) עדיין היציאות דמיות - לפנות ליעוץ גסטרו

16/07/2012 | 12:24 | מאת: עדי

שלום ותודה על תגובתך המהירה. הרופא שבדק אותה לא מצא פיסורה וחושד כי מדובר ברגישות לחלב. יש לציין כי מאז עשתה פעמים רבות צואה אשר הייתה ללא דם. האם יתכן כי היא רגישה לחלב והדימום הופיע רק פעמיים בהפרש של חודשיים כאשר אני אוכלת מוצרי חלב מדי יום?