תמל ללא לקטוז לאורך זמן

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

30/06/2012 | 12:23 | מאת: סיוון

שלום רב,   בני בן 3 חודשים , כבר מגיל שבועיים סבל מאוד מגזים לאורך כל שעות היממה. אכל סימילאק אדבנס פלוס. מזה כחודשיים אוכל סימילאק גנטל ללא לקטוז והשיפור ניכר מאוד. הוא רגוע , אוכל טוב ומצליח לישון. אולם, סובל מעצירות כאשר יש לו יציאות כל 5 ימים, מהיום הרביעי לא נינוח והצואה די קשה. ניסינו לחזור לסימילאק אדבנס מתוך מחשבה שעכשיו גדל קצת אבל עדיין מגיב אליו בחוסר שקט משמעותי שאף גורם לו לקושי לאכול ולישון. כך גם עם מטרנה אקסטרה קר שניסינו יומיים והגיב באותו אופן. שאלתי היא האם אפשר להמשיך עם הגנטל לאורך זמן ? האם הוא מזין מספיק ? בסימילאק אומרים שכדאי לעבור חזרה לתמל רגיל כשמערכת העיכול בשלה.. מדוע ? וגם מה אפשר לעשות כדי להקל על העצירויות ? אודה מאוד לתשובתכם ! תודה

30/06/2012 | 21:23 | מאת:

אפשר לתת פורמולה ללא לקטוז ולאורך זמן , הלקטוז סוכר חלב אינו חיוני לתינוקות לעצירות - לשקול עם הרופא שלכם התחלת טעימות של ירקות (עגבניה...) לפני גיל 4 חודשים או לתת מרככי צואה