כדורי ברזל

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

26/05/2012 | 13:40 | מאת: שני

שלום, רציתי לדעת האם יש קשר בין נטילת כדורי ברזל על ידי לבין עצירות אצל בני. לפני כשבועיים וחצי ילדתי. בשלושה ימים האחרונים שמתי לב שבטנו קשה, הוא סובל מגזים והיציאות שלו אינן סדירות ואף מעטות מאוד (כאשר לא לקחתי ברזל היציאות כן היו סדירות ואף כמה פעמים ביום). יש לציין, כי החלתי לקחת שוב ברזל לאחר הפסקה של כמה ימים. אני לוקחת 2 כדורים ביום. האם לקיחת הברזל על ידי משפיעה עליו? במידה וכן מה עליי לעשות? תודה שני

27/05/2012 | 18:10 | מאת:

נסי להפסיק חמס ימים ולראות אם מצבו משתפר אם כן נסי כדור אחד ליום ולהעלות לשניים לאחר שבוע

28/05/2012 | 14:51 | מאת: Gramse

היי שני, לעיתים כדורי ברזל עלולים לגרום לעצירות ולתופעות לוואי כיוון שהינם מכילים ברזל סינטטי הקשה לספיגה. אנחנו ממליצים לעבור לברזל אורגני טבעי - כדוגמת פלורדיקס - אשר נספג בצורה אופטימלית ואינו גורם לתופעות לוואי במערכת העיכול. פלורדיקס מכיל ברזל גלוקונט דו-ערכי עדין ביותר בנוזל: 7.5 מ"ג בכל 10 מ"ל. שלא כמו במוצרים אחרים המצויים בשוק, בפורמולה זו אין צורך במינון גבוה של ברזל בכדי להגיע לרמת ספיגה גבוהה – רכיבי הפורמולה כולם פועלים יחד להגברת הספיגה. פלורדיקס מעלה את רמות הברזל בגוף וגם את רמות הפריטין (מאגרי הברזל בגוף) בתוך חודש ימים במצבים בהם רמות הפריטין נמוכות.