בדיקות ל אבחנת מחלת צליאק

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

17/05/2012 | 17:49 | מאת: ע.

באיזה בדיקות בלתי פולשניות מאבחנים את המחלה? (לקיחת דוגמית דם לבדיקה לא נח.שבת פולשנית). לאור העובדה שמחלת צליאק מתגלה לא רק בילדים אלא גם במבוגרים, מהו הגיל המאוחר ביותר של חולה שאצלו המחלה התגלתה או הופיעה ?

17/05/2012 | 22:54 | מאת:

בדיקת הסקר הסטנדרטית הינה בדיקת דם , במעבדה מבצעים בדיקת סקר ראשונית ואם חיובית מבצעים בדיקות ספציפיות יותר. אם חיוביות צריך לבצע אנדוסקופיה (בדיקה פולשנית) אינני יודע מיהו שיאן גינס כחולה שאובחן בגיל המבוגר ביותר , אך אני מכיר אדם שאובחן רק בגיל 60 (שנים)