בן 4 חודשים גזים

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

09/01/2012 | 17:58 | מאת: יפעת

שלום! בני בן כמעט 4 חודשים עדין סובל מגזים קשים. הוא עושה קקי 4-5 פעמים במהלך יממה. כל יציאה מלווה בבכי צרחות והמון גזים. הרופאה המליצה על דיאטה של 3 שבועות בתחילף חלב ללא לקטוז, המצב השתפר ואכן הוקל לו. עכשיו חזרנו לסימילאק רגיל על בסיס חלב פרה. ושוב החלו הגזים הכאבים הבכי והיציאות התכופות. בזמן הדיאטה הוא עשה קקי פעמיים ביממה. הבנתי כי ככלח שעולים בגיל היציאות צריכות להיות פחות תכופות. האם זה נכון? שאלתי היא האם ניתן לתת רק תחליף ללא לקטוז? או שיש צורך להרגיל את הקיבה מתי שהוא להתמודד עם הלקטוז ולפתח את האנזים שתפקידו לפרק את הלקטוז? האם לנסות אולי מטרנה? תחליף של חברה אחרת? או שפשוט לחכות בסבלונות עד שיחלפו הכאבים והגזים הבלתי נסבלים?

09/01/2012 | 23:17 | מאת:

לקטוז (סוכר החלב של הפרה) אינו חיוני לילדים ומבוגרים . אין טעם לנסות תמ"ל אחר על בסיס חלב - הוא יסבול באותה מידה צריך להמשיך לתת לו פורמולות ללא לקטוז. בד"כ גבינות נסבלות יותר טוב ולכן בבוא הזמן אפשר לנסות גבינות (ככול שהגבינה קשה יותר יש בה פחות לקטוז)

10/01/2012 | 11:14 | מאת: גילה

ששינתה את חיינו בחודשים הראשונים (והקשים מנשוא), לאחר מכן עברנו בהדרגה לאקסטרה קר. רק בריאות!