תינוקת סובלת מגזים?

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

11/10/2011 | 07:51 | מאת: דנה

שלום רב בתי בת 7 שבועות, יונקת הנקה מלאה. בימים האחרונים לא אוכלת טוב. אוכלת בין 5 ל-10 דקות ולאחר שעושה גרעפס ומנסה לחזור ולינוק מתחילה לבכות ולהתכווץ כשהפטמה בפה. עושה רושם שהיא רוצה לאכול עוד אך לא יכולה בגלל הכאב. האם מדובר בגזים? יש לציין שלפני כן אכלה טוב, עלתה במשקל וגם אם סבלה מכאבי בטן זה היה זמן מה לאחר האוכל ולא תוך כדי. כרגע היציאות תקינות. עושה רושם שיש לה פחות תאבון והיא סובלת בכל האכלה מלבד בלילה כאשר יונקת מתוך שינה ורגועה מאד. האם יש צורך לגשת לרופא? או שמא מדובר בגזים שיעברו?

11/10/2011 | 10:27 | מאת: נטלי

היי, האם מדובר על שעות מסויימות או כל היום? גזים בד"כ מתחילים בגיל שבועיים ונמשכים עד גיל 3-4 חודשים. כמובן שזה לא מדע מדוייק וזה יכול להיות אחרת אצל תינוקך. אני נעזרתי במנשא עירסול שמאוד עזר להרגיע את הקטנצ'יק שלי (התנוחה הזאת ממש עושה להם טוב) וגם נתתי בהמלצת הרוקח טיפות של גרפווטר לפני כל ארוחה שמאוד עזרו לו. (זה טבעי).

11/10/2011 | 15:56 | מאת: רוית

הבנתי (גם מקריאה בפורום זה) שמשרד הבריאות לא ממליץ על שימוש במוצרים המכילים שומר לפעוטות כמו בגרפוואטר.האם יש לך המלצות למוצרים נוספים?

11/10/2011 | 21:17 | מאת:

נראה לי שכדאי לפנות לרופא שלה - יתכן ומדובר ברפלוקס ושטי. ראיתי שהמליצו לך על מנשאים - צריך להיזהר כי היו מס' מקרי מוות בארה"ב עקב נשיאת תינוקות קטנים במנשא בתנוחה עוברית (חנק עקב כיפוף הצואר מטה )

19/10/2011 | 09:57 | מאת: נטלי

דווקא שומר ידוע כעוזר למקרים של כאבי בטן וגזים ובכל מקרה רק כדי להיות בטוחה אז גם הלכתי לרופא ילדים לפני שהתחלתי לתת שאמר שזה בסדר גמור.

21/10/2011 | 19:19 | מאת: נועה דיאטנית ילדים

אני כותבת כאמא ולא כאשת מקצוע למרות שהידע עזר לי מאוד להבין מה קורה! מה שאת מתארת הוא בדיוק מה שעובר על הבן שלי, אותו הגיל, הנקה מלאה שהייתה ללא שום בעיות, ואז התחילו ההתפתלויות על השד.. כשהתינוק(גם אצל מבוגרים) מתחיל לאכול יש גירוי של החלק הסופי של המעי להתכווץ ?ולפנות מקום?, תינוק שסובל מגזים/כאבים בגלל התכווצויות במעיים=קוליק, מגיב כפי שתיארת לאחר תחילת ההנקה. התחושה היא נוראית אני יודעת, כאילו הציצי שלך עושה לה רע, אבל זה לא נכון! זה המעיים שלה מגיבים לתחילת ארוחה. אז אל ייאוש, ההתכווצויות נרגעות כשההאכלה נמשכת,וטוב שאת עוזרת לה להוציא גרעפסים כי היא בולעת אויר בבכי,והכי חשוב אפשר להקל עם חליטת זרעי שומר שמכינים בבית. מכינים חליטה מרוכזת, ומטפטפים טיפות בודדות לפני הנקה 2-3 ביום. עובד כנו קסם!!!