"הפרעות אכילה"

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

31/08/2011 | 16:44 | מאת: אמאל'ה

שלום ד"ר. בני בן 4 חודשים, סובל מבעיה רפואית שלא אובחנה ע"י שום רופא עד כה: מאז ומתמיד אוכל בצורה בעייתית. מצטברים לו המון גרעפסים בבטן שמפריעים לו להמשיך לאכול לאחר כמות קטנה. עד שלא מצליחים להוציא אותם הוא לא מסכים להמשיך לאכול. כמובן שזה מאוד מציק לו והוא בוכה ומתלונן, וכך ההאכלות שלו נמשכות כשעה (אנחנו לא ממשיכים אחרי) ומלוות בהמון בכי וקושי. כמעט תמיד נשארים עוד גרעפסים גם אחרי הארוחה ואלה מפריעים לו לשחק ולאחר מכן גם מפריעים לו לישון. הגוף שלו מאוד מכווץ, הוא משמיע קולות מאמץ ומתנשף, ומאוד לא רגוע... בד"כ גם מתחיל לשהק לאחר זמן מה כשלא הצלחנו להוציא את כל הגרעפסים החוצה.. אציין שהוא אוכל מבקבוק "Bfree" ומפטמה מס' 2 (3 חודשים ואילך), ומתחיל ארוחה רק כאשר הוא רגוע ולא בוכה. רקע נוסף: הוא נולד בניתוח קיסרי בשל האטות בדופק, לא נשם ועבר החייאה עם אמבו (אולי קשור?). לא הצליח לינוק לאחר נסיונות רבים ומגוונים וכיום אוכל רק את החלב שלי, שאותו אני שואבת לו. בגיל חודשיים עבר התרת לשון ושפה קשורות. בהתחלה חשבנו שזו בעיה רגשית, שקשורה לטראומה שהוא עבר. אבל עכשיו, בגיל 4 חודשים, כשהבעיה עדיין קיימת, אני מתחילה לחשוב שאולי יש משהו במבנה הפיזי שמפריע לאכילה תקינה... ספרנו לרופאת הילדים על הבעיה אבל היא לא ידעה לתת מענה. אם כך, מהי דעתך בנושא? ולאן אנחנו צריכים לפנות לקבלת ייעוץ ואבחון של הבעיה? תודה מראש.

31/08/2011 | 21:22 | מאת:

כדאי לפנות ליעוץ גסטרו' בינתיים כדאי לבדוק אם הבקבוק והפטמה מתאימים לו - יתכן ובולע הרבה אויר יחד עם האוכל (אחיזת פיטמה לא מלאה) כמו כן נסי להימנע מחלב ומוצרי חלב ולראות אם יש שיפור

05/09/2011 | 09:28 | מאת: אמאל'ה

תודה על תגובתך. אינני צורכת מוצרי חלב מאז שהוא נולד, והוא אכן מקבל פטמה מלאה.. יעצו לנו לנסות את הפטמה של MAM אך הוא לא מצליח בכלל לאחוז אותה. מתוך רשימת רופאי גסטרו מומלצים לילדים מצאתי את פרופ' יורם בוינובר, פרופ' שמעון יהודה רייף ופרופ' גבריאל דינרי. מי מביניהם לדעתך הכי מתאים לטפל במקרה?