שלשול לבת 10 חודשים

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

29/08/2010 | 10:57 | מאת: אפרת

בתי בת עשרה חודשים. לרוב נזונה מסימילק, ממרק עוף עם ירקות ופחמימות, פירות, לחם עם גבינה ובעצם, כל מה שהיא מוכנה לאכול, מלבד המאכלים האסורים על ילדה בגילה. ביומיים האחרונים סובלת משלשול, הוא נוזלי או רך מאוד והיא עושה אותו בתדירות גבוהה (בלילה, כמה פעמים ביום). אתמול הפסקנו לגמרי את המוצקים ונתנו רק סימילק אך גם הבוקר המשיך השלשול. חוץ מזה מרגישה טוב, מצב הרוח טוב, כנראה ללא כאבי בטן כי היא לא מתלוננת. אנו מקפידים כמובן להשקותה במים. האם יכול להיות קשר לגדילת השיניים? האם אפשר לדעת אם מדובר בקלקול קיבה, וירוס או משהו אחר? האם אפשר להמשיך להאכילה בירקות?

29/08/2010 | 22:07 | מאת:

אפשר לחזור לכלכלה רגילה , כך תחלים יותר מהר. תרבית צואה- התשובה תהיה עוד כחמישה ימים , עד אז סביר להניח שתבריא. גם אם מדובר בחידק ברוב המקרים לא מטפלים באנטיביוטיקה. וירוסים לא בודקים בד"כ למעט "רוטה" בחורף. בוירוסים כמובן וכמובן שלא מטפלים באנטיביוטיקה. אם יבקעו שיניים ביום יומיים הקרובים ... יתכן וזו הסיבה אבל בקיעת שיניים בד"כ אינה גורמת לסימפטומים כה דרמטיים החלמה מהירה