ילדה בת 5.5 שסובלת מגזים

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

26/08/2010 | 00:48 | מאת: דורית

שלום, בתי, בת 5.5 ש', סובלת מגזים. זה לא מפריע לה מבחינה תפקודית והיא לא סובלת מכאבים. היא פשוט מאוד נבוכה מתגובות החברים לעניין. היא לא אוכלת מהר ולא אוכלת מזונות שככל הידוע לי יכולים לגרום לכך (שעועית וכו'). מה יכולים להיות הגורמים לכך וכיצד ניתן לסייע לה? תודה רבה, דורית

26/08/2010 | 21:33 | מאת:

יתכן ומדובר ברגישות (קלה) לחלב. נסי דיאטה ללא חלב ומוצרי חלב למס' ימים ואם יש שיפור - מצוין אך יש לספק לה סידן ממקורות אחרים,כדאי להתיעץ עם דיאטנית. כמו כן אפשר ללמד אותה לשלוט בפליטת הגזים כמו שהיא שולטת ביציאות שלה ולגשת לשירותים במקרה ויש צורך ...