פליטת גזים לנערה בת 14

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

29/04/2014 | 17:45 | מאת: יוסי

ביתי בת 14 טוענת כבר כשנה שהיא סובלת מפליטת גזים בלתי רצוניים כאשר היא בחברה, בכיתה ובכל מקום כולל ריח. הילדה נמצאת בתקופת מתח ועומס בלימודים ויתכן שהסטרס מגביר זאת. יחד עם זאת, כאשר פנינו לרופא המשפחה וביקשנו הפנייה לרופא גסטרו להתייעץ (כי הילדה כבר לא רוצה ללכת לבי"ס), מסרב הרופא בטענה שלא יתכן שיש לה פליטות לא רצוניות של גזים- אחרת היתה פולטת גם צואה ללא רצונה. אנו אובדי עצות- רוצים לעזור לילדה ולא יודעים איך. אנא אמור לנו האם באמת הילדה מדמיינת, או שיש בעיה כזו של פליטות רבות לא רצוניות ואם כן- איך ניתן לטפל?

05/05/2014 | 21:00 | מאת:

אני מניח שאם הבעיה כה חמורה גם בבית הייתם שומעים/מריחים את הגזים תתכן פליטת גזים לא רצונית ללא צואה אך יתכן ויש בעייה אחרת (רגשית) או משולבת לדעתי כדאי להתיעץ עם גסטרו' או כירורג וגם רופא מתבגרים