גזים וכאבי בטן

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

18/04/2014 | 17:23 | מאת: ריקי

שלום רב, בתי בת 5 חודשים ומגיל שבועיים סובלת מאוד מגזים וכאבי בטן. היא גם פולטת די הרבה לאחר כל ארוחה. בגיל 4 חודשים ראיתי שזה לא עובר והיא לא ישנה טוב בכלל במהלך היום וגם בלילה, מתעוררת כל 40 דק/ שעה בבכי ומתעוות מכאבים, נרגעת כאשר מנענעים אותה וכך כל פעם. הנקתי אותה הנקה מלאה עד גיל 3.5 חודשים ואז אמרו שלא עולה טוב במשקל אז שילבתי תמ"ל. ניסיתי כל מיני חברות אבל שום דבר לא עוזר לכאבי בטן ולגזים. הרופאה שלה אמרה שיש לה רפלוקס, ניסינו זנטק שבועיים וגם לא עזר במקביל אמרה לי לעבור לאוכל אינפמיל ar שלא עזר וגם לא מנע את הפליטות, עדיין פולטת. בכל הפעמים שהייתי אצל הרופאה היא אמרה שזה יעבור וכנראה מדבור במעי רגיז. כיום היא כבר בת 5 חודשים ועדיין סובלת מגזים, מטריד אותי שהיא לא מצליחה לאכול מבלי להתפתל אחר כך ובלל לא מצליחה לישון, לא ביום ולא בלילה. לפני יומיים התחלתי לתת לה בהדרגה סימילאק ג'נטל שהוא ללא לקטוז ולא נראה בינתיים שינוי משמעותי. יש לציין כי יש לה פעם ביום יציאה אחת שנראית תקינה. מה לעשות? תודה וחג שמח, ריקי

19/04/2014 | 15:19 | מאת:

התרופות אינו מונעות את הפליטות, לא כתבת כמה היא אוכלת למנה ויצכן ואוכלת יותר מידי ולכן פולטת כדאי להתיעץ עם גסטרו' ילדים

19/04/2014 | 16:51 | מאת: ריקי

היא אוכלת 120 מ"ל למנה, לפעמים 180 הפליטות פחות מפריעות לה עיקר הבעיה זה הכאבי בטן והגזים שלא מניחים לה לישון. הרופאה אמרה שאין צורך בייעוץ גסטרו, האם צריך הפנייה מהרופאה?