כאבי בטן אצל תינוק

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

14/07/2013 | 11:38 | מאת: lemune

שלום, אני אמא של דן, תינוק בן חודש. כבר מימים הראשונים התחילו אצל דן כאבי בטן שנמשכים שעות ארוכות במהלך היום, משבוע אחרון מצב הולך ומחמיר. הוא סובל מכאבים עזים קרוב ל-9 שעות ביום. כאבים מתחילים כחצי שעה אחרי האוכל ונמשכים עד לארוחה הבאה. אנו לא מצליחים למצוא שום תנוחה שבה ניתן להרגיע אותו, לפעמים בכי נמשך כשעתיים וחצי רצופות. לאחר ביקור אצל רופאת המשפחה נמסר לנו שככל הנראה מדובר ברפלוקס ומיום רביעי אחרון דן התחיל לקבל טיפול בזנטק (3 פעמים, 0.7). אני חייבת לציין שנכון עד עכשיו אין שום שיפור במצב. דן נולד במשקל 3335 היום שוקל קרוב ל-4150, אוכל מטרנה 120, 6 פעמים ביום (7:00,10:30,14:00,17:30,21:00,01:00). אחרי כל ארוחה אנחנו מחזיקים אותו רבע שעה בשפוע גבוה על מנת להקל על עיבוד האוכל ולמנוע פליטות. במהלך היום דן כמעט ולא יושן, מצליח להירגע רק בעגלה או נדנדה וגם זה בקושי. שינה עמוקה מתרחשת בלילה בין השעות 1:00 עד 6:00. כמו כן, מלפני שבוע קרה אירוע של חשש לחנק, כתוצאה מכך דן היה מאושפז שלושה ימים בבית חולים לביצוע בדיקות מקיפות, מאז בלילה יושן עם מוניטור. אשמח לקבל כל עצה לשיפור המצב. תודה

14/07/2013 | 22:17 | מאת:

אנא התיעצי עם הרופא שלכם על הגדלת מינון הזנטק לדעתי אפשר לתת מנה גדולה יותר - 1.1 סמ"ק למנה מאחר ואני לא הרופא המטפל לא הייתי משנה דבר ללא התיעצות איתו

15/07/2013 | 20:16 | מאת: lemune

תודה על הצעה, תוך כמה זמן אמורים לראות שיפור במצב?