האם היציאות תקינות לתינוק?

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

07/07/2013 | 12:17 | מאת: יוליה

ביתי בת חודשיים וחצי ועל הנקה מלאה. לפני כחודש השתנו היציאות שלה מכמה יציאות רגילות ביום (צהוב עם גרגירים) ליציאות תכופות מאוד שהפכו לנוזליות ללא גרגירים ובכמות מעטה כל פעם. פעם בשבוע לערך הייתה יציאה נוזלית מאוד גדולה שהייתי יוצאת מהטיטול אבל ללא גרגירים. כל המהלך הזה החל לאחר הקאה חד פעמית (ולא יודעת אם יש קשר - יום לפני היא החלה טיפול בדנטמיצין מקומי באף). עשינו בירור ולא נמצא חיידק בצואה ( לא היה ניתן לבדוק וירוסים כי לא היה ניתן לאסוף צואה והבדיקה נעשתה עם מטוש). בשבועיים האחרונים לא הייתה יציאה גדולה נוזלית וגם הטיפטוף שיוצא במהלך היום התמעט. לא נראה שהיא סובלת מכאבי בטן מיוחדים והבטן שלה רכה. רק כל בוקר סביב חמש היא מתפטלת כשעה וזהו. בעצת הרופא היא לוקחת שלוש טיפות כל יום של פרוביוטיקה "פרוגאיה" מה זה יכול להיות? האם זה יתכן שזה וירוס כל הזמן הזה? האם זה תקין כל כך הרבה זמן ללא יציאות רבות? תודה מראש, יוליה

09/07/2013 | 22:50 | מאת:

אם מגישה טוב ועולה במשקל - לא לדאוג. מאחר ויונקת אנא המנעי מחלב ומוצרי חלב לשבוע ובדקי אם היציאות שלה משתפרות