השתנקויות וקושי לגהק לאחר אכילה אצל תינוק

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

29/06/2013 | 01:14 | מאת: ירדן

שלום רב בני התינוק בן חצי שנה. ניזון מהנקה + ארוחות מוצקים כפעמיים ביום (בחודש האחרון). בגיל שישה שבועות אובחן עם ריפלוקס סמוי וטופל זמן מה בגביסקון. בגיל ארבעה חודשים חל שיפור ניכר ונראה היה שהבעיה נפתרה. אולם בימים האחרונים (כמעט שבועיים) נראה שחלק מהתופעות חזרו. הוא מפסיק באמצע ההנקה, אדום כולו ובוכה, מתאמץ לגהק ולא מצליח, או שנרדם ואז מתעורר בשל גרפס ש"תקוע" לו ולא יוצא, כמו כן יש לו התקפי השתנקויות כאלו לאחר האכילה שבהם נשמע כאילו הוא בולע אוויר רב ומשמיע קולות גבוהים וחזקים. לעתים גם משתעל בהתקפי שיעול חזקים באמצע או לאחר הנקה. גם לאחר ארוחות מוצקים (אע"פ שאוכל יפה) נראה חסר מנוחה, עצבני ואדום. יש לציין כי מבחינת מוצקים הוא מקבל דייסות אורז/דגנים לתינוקות בשילוב עם פירות כמו בננה/תפוח, וגם מרק ירקות טחון. מה יכולה להיות הסיבה לכך והאם ייתכן שתסמיני הריפלוקס חזרו בגיל כזה? תודה

29/06/2013 | 21:41 | מאת:

תסמיני הרפלוקס עלולים לחזור כמו כן עדאי שיבדק אצל הרופא המטפל