טפילים בכיבה

דיון מתוך פורום  גזים ובעיות בדרכי העיכול בקרב ילדים ותינוקות

18/06/2013 | 18:15 | מאת: מיכל

שלום, בגיל 8 חודשים שלחתי 3 בדיקות צואה של ביתי בעקבות יציאות מרובות (עד כ-10 ביום). בבדיקה השלישית בלבד (יום כן יום לא) נמצאו Blastocystis hominis מאחר והילדה חיונית, בריאה בדר"כ, לא סובלת מכאבים, ישנה, ומתפקדת מעולה, אמרה לי הרופאה כי לא ממליצה על מתן התרופה (FLAGYL) שכן אלו טפילים לא מזיקים וקיימים אצל מרבית האוכלוסיה ושהתרופה לאו דווקא תעזור - בחיפוש באינטרנט נראה כי התגובות על התרופה לא היו אוהדות. היום היא בת שנה. עדיין סובלת מיציאות מרובות בעלות מרקמים שונים ומגוונים, הרבה פעמים חצי שלשול, יציאה "גרוסה" - כל מיני, אך פחות מ-10 ביום בדר"כ. בכל מקרה - היציאות לא רגילות (זו לא הילדה הראשונה שלנו) השאלות: האם למספר היציאות קשר ישיר לטפיל? איך נדבקים? למה ככ מחמירים עם מתן התרופה הזו? האם לנצח ישאר הטפיל הזה בקיבה שלה? האם לא צריך באיזשהו שלב לטפל בזה? האם כדאי לבדוק את עניין היציאות יותר לעמוק או להניח לזה כל עוד היא לא סובלת? אם כן לאיזה תחום התמחות עלי לפנות? תודה רבה!

18/06/2013 | 21:35 | מאת:

אין קשר למספר היציאות ההדבקה הינה ממים לא מחמירים עם התרופה אך אין טעם לתת תרופה לבעיה שאינה קיימת כמו כן לכול תרופה יש תופעות לואי.... גם אם ישאר במע' העיכול עד 120 אם אינו גורם לבעיות למה לטפל ? כדאי לחזור על בדיקות הצואה ולבקש גיארדיה אנטיגן , לשקול גם לבצע בדיקות דם כולל לצליאק (הבדיקה אינה אמינה ב100 אחוז בגילה אך כדאי) לפנות לגסטרו