אשמח לפענוח בדיקות mri

דיון מתוך פורום  כאב

27/10/2016 | 01:35 | מאת: שי

היי עברתי לפני שנה ויותר נפילה מאופניי על 30 קמ"ש. זרקתי ידיים למפגש אם הכביש ונוצר לי באותו רגע כאב באמצע החזה מהטראומה החזקה . הכאב לא עוזב אותי מעל שנה . עברתי לפני 3 חודשים Mri ועברתי עוד אחד עכשיו 3 חודשים אחרי . אשמח לעזרה ... תשובות להלן תוצאות של סריקת סטרנום : הבדיקה בוצעה בטכניקת במישור STIR T1 ' T2 במישור אקסיאלי , סאגיטלי וקורונלי. הודגם בצקת מח עצם מסביב לזווית של הסטרנום הקדמי . אין סימנים של תזוזה בין הצדדים . אין שינוי עמדה , סיגנלים נמוכים ב - T1 בחלק הסאגיטלי וגבוה ב- T2 בקורונלי, מתאים ל- BONE BRUISE . זה הmri הראשון שעברתי וכעת הmri הנוסף 3 חודשים אחרי ... להלן תוצאות סריקה mri מכוון לעצם החזה : הבדיקה בוצעה בשיטת STIR , TSE , בשקלול T2 , T1 במישור סגיטלי , אקסיאלי וקורונלי ובשקלול T1 לאחר מתן גדוליניום כולל חיסור שומן. סיבת הבדיקה : מעקב אחר קונטוזיה גרמית . הפעם כמו בבדיקת הקודמת זוהה אזור של התמרה שומנית תת קליפתית במנובריום סטרני , אין חסר קליפתי. סינגל לשד שאר העצמות תקין . המפרקים הסטרנו-קלביקולרים שמורים . בסיכום : אין שינוי ביחס לבדיקה הקודמת שלפני 3 חודשים . אשמח לעזרה מה יש לי שם בידיוק ומה עושים למה הכאב בלתי אפשרי יותר. תודה רבה .

30/10/2016 | 13:27 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, בבדיקה הודגמה פגיעה בעצם החזה, ללא שינוי בין שתי הבדיקות. ידוע שפגיעה בעצם החזה גורמת לכאבים ממושכים ותהליך הריפוי הוא איטי. ממליץ להיבדק על ידי רופא על מנת לשלול גם סיבה אחרת לתחושת הכאבים. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב