זריקה תחת שיקוף - שאלה

דיון מתוך פורום  כאב

27/07/2016 | 13:05 | מאת: אביעד

שלום,קיבלתי זריקה תחת שיקוף עקב כאבים חזקים בעצם הזנב והרקטום. רציתי לשאול בבקשה : 1. כחצי שעה לאחר הזריקה, טחורים דרגה 2 שיש לי, היו בחוץ ללא אפשרות להחזיר אותם פנימה, ואח"כ בהדרגה הם חזרו חזרה. האם זה טבעי / תקין ? 2. כשעה לאחר הזריקה החלה החמרה משמעותית בכאב, במיקום איפה שהכאבים מופיעים בד"כ, למשך מספר שעות, ואח"כ ההחמרה נפסקה בהדרגה. האם יש בכך סימן שהזריקה פועלת על המיקום הנכון ? 3. יום אחרי הזריקה לא מורגש עדיין הבדל לטובה בכאב, ביחס ללפני מתן הזריקה. כמה ימים עשוי לקחת עד שהאפקט החיובי של הזריקה עשוי להיות מורגש ? תודה.

שלום רב, לפעמים מופיעים כאבים אחרי הזרקה. הכאב יכול להימשך מספר ימים עד שבוע. הטבה בעקבות הטיפול יכולה להיות מיידית או תוך שבוע ימים. בדרך כלל, לא אמורה להופיע החמרה במצב הטחורים לאחר הזרקה. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב