כאבים באזור החזה 9 חודשים רצוף עזרה

דיון מתוך פורום  כאב

30/05/2016 | 01:10 | מאת: שלום

לפני 9 חודשים בפנייה אם אופניי עפתי שמאלה אוטומטי זרקתי ידיים להגן מפני המפגש אם הכביש מרוב העוצמה היה איזה 20-30 קמ"ש. היה לי שפשופים ברך ובטן תחתונה וגם מרפק לא משנה כל זה מזמן עבר. הבעייה באותו רגע שזה קרה הטראומה הזאת קרה לי משהו בעצם החזה הסטרנום בול באמצע עם החיבור של צלע 7-8 מצד שמאל שזה היה הצד שזרקתי את הידיים{ באותו יום עשיתי צילום רגיל לחזה לא מצאו כלום לא יודע עד כמה בדקו תצילום באמת}. סבלתי וסבלתי כאבים חזקים עד שאחרי חצי שנה עשיתי 2 בדיקות . 1. רנגטן ספיציפי לסטרנום ולא מצאו שבר רשמו אין לראות קו שבר. אבל זה חצי שנה אחרי. ואז עשיתי גם מיפוי עצמות . ושם רשמו גם לא רואים שברים ושהודגמו הסטרנום וצלעות דו צדדי. טוב המשכתי לסבול . ניסיתי כדורים נוגדי דלקת כגון אתופן 600 גם לא עזר בכלל . הלכתי למפראת כאב שם הזריו לי לא תחת שיקוף על ידי סימון המקום בטוש מאיפה שכאב לי הזריקו לי דפומדרול סטראודים. גם לא עזר בכלל רק כאב כמה ימים הזריקה המחט אבל לכאבים לא עזר בכלל. עכשיו המצב שלי על הפנים . וגם ניסיתי משחה טראומיל לא עזר. בנוסף ניסיתי פיזוטרפיה על ידי הקופת חולים בן אדם צעיר שאני לא יודע עד כמה מבין . בהתחלה הוא לחץ לי בגב בצד ואז אמר לסובב תגוף שמאלה ולפעמים לא היה כאב בזמן שהוא לוחץ כמובן . אבל ברגע שעוזבים חוזר כל הכאבים . טוב ניסיתי 2 טיפולים אצלו ואז הוא אמר תשמע אין התקדמות אז פה אנחנו מסימים והחזיר אותי לרופאת משפחה ללא כל שיפור! עכשיו אני רוצה mri לנסות לקבל בכלל הפניה לא נותים לי אז בטח שלא יאשרו לי . כעת רציתי לשאול אותך כמה שאלות חשובות מאוד. 1. במרפאת כאב רוצים עכשיו כמובן השיקול שלי להזריק לי חומר אחר קורטיזון גם סטרואידים וגם תחת שיקוף{ כי פעם שעברה זה היה ללא שיקוף} כדאי לנסות את זה..? או אין טעם אם הדפומדרול כלל לא עזר? אני בעיקר פוחד מתופעות הלוואי והקרינה בשיקוף . כדאי לבצע את זה יש סיכוי והחומר קורטיזון יעזור מה שדפומדרול לא עזר? 2. האם יש הסיכוי וmri יכול לאתר שבר-סדק שם מה שחצי שנה אחרי המיפוי לא מצא? או כל ממצא אחר שיאבחן למה אני סובל 9 חודשים כאבים עצומים.. 3. מה אני עוד יכול לעשות כל אפשרות אשמח לשמוע אני כבר במצב לא טוב מזה . תודה רבה !

31/05/2016 | 15:16 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, הזרקה ממוקדת תחת שיקוף יש בה סיכוי רב יותר להצליח. לגבי סדק בעצמות, ניתן לעשות מיפוי עצמות. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב