כאבים חזקים ברגל ימין בעקבות נפילה?

דיון מתוך פורום  כאב

21/01/2016 | 23:42 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 50 ללא היסטוריה של כאב או בעיות גב. לפני תשעה ימים החל כאב חזק ברגל ימין, ממפרק הירך ועד הברך. מאוחר יותר התפשט גם לצידי הירך ולעכוז. כרגע מוגבלת בתנועה, כאבים חזקים בישיבה, עמידה (גם אם רגל ימין אינה נוגעת בקרקע), והליכה. רוב הזמן בשכיבה, אם כי גם בשכיבה הכאב מורגש מאוד בכל התנוחות (בפרט כאב חזק שלא מאפשר לשכב על הבטן). חשה עקצוצים בכף רגל ימין. בימים הראשונים טופלתי במוסקול, אדוויל ואופטלגין נוזלי. מזה 3 ימים מטופלת בארקרוקסיה 90 ואופטלגין נוזלי, ללא הטבה משמעותית. בדיקה אצל רופא משפחה לפני 3 ימים העלתה איבוד רפלקסים ברגל ימין וחולשה עצבית ברגל. הופניתי לאורתופד לצורך הפנייה לצילום/CT/MRI לפי שיקול דעתו והמשך אבחון וטיפול. יש לי שתי שאלות: 1. האם ייתכן כי הסימפטומים הם תוצאה של נפילה חזקה שאירעה חמישה שבועות לפני הופעת הכאב? מדובר על נפילה במדרגות על הגב, כאשר הראש מוביל. במהלך הנפילה הן הראש והן הגב פגעו בחוזקה במדרגות כמה פעמים (בכל מדרגה ומדרגה בדרך). הנפילה הביאה לפציעה מדממת בראש (בחלקו האחורי) שבגללה הופניתי למיון. שם אוחה הפצע ונשללו פגיעות חמורות יותר בראש בעזרת CT ראש ומוח. לא חשתי אז כאב מיוחד בגב או באגן ולא נערכו במיון בדיקות הנוגעות לגב או לאגן. 2. מה מידת הדחיפות בהגעה לאורתופד ובהמשך האבחון והטיפול? האם יכול להיגרם נזק בלתי הפיך כתוצאה מהעיכוב? התור הקרוב ביותר שהצלחתי להשיג לאורתופד הוא בעוד 6 ימים, 15 ימים לאחר הופעת הכאב. תודה

24/01/2016 | 10:18 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, התיאור שלך מתאים לבעיה בגב, שעלולה להיות קשורה לנפילה. סימנים כאלה יכולים להופיע גם מפריצת דיסק למשל. אין לדחות ייעוץ אצל אורתופד. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב