כאבי תופת

דיון מתוך פורום  כאב

15/10/2015 | 14:28 | מאת: בת 62

שלום רב. אני בת 62. מיזה 10 חודשים שאני חולה בדלקת פרקים ארטטיס. ראמטולוג שהלכתי אליו רשם לי 3 תרופות בניהן מטרכסט ששזוהי תרופה כימו.עד לפני 3 ימים הסתדרתי ללא שום תרופות להוציא כדור וולטרן 1. 12.5מ"ג שאני נוטלת רק בימים קשים שזה בערך אחד לחודשיים ומייד עוזר ןמעלים את הכאב ומשחרר לגמרי את הגוף. מקפאונו. לפני כ3 ימים. התחיל לי כאב נוראי מהגב התחתון דרך הישבן ולאורך כל הירך מאחור. לאחר 3 ימים ולילות ללא שינה נגשתי אתמול בלילה לביקור רופא קיבלתי זריקת וולטרן ולקחתי 2 כדורי אופטלגין וכלום לא עזר הרופא רשם לי. Etopan 400 מ"ג נטלתי הבוקר ולא הרגיע את הכאב. כמו כן רשם לי percocet 5 מ"ג מה דעתכם לאור זאת שכל גופי משוחרר ולא קפוא ולא כואב בגלל הוולטרן למעט האזור הכואב מימה נובע הכאב. זהו כאב חזק מאד כמו כאב שיניים האם יכול להיות כאב עיצבי? אשמח לתשובות כואבת מאד ולא יודעת איך להרגיע הכאב.

19/10/2015 | 09:30 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, במקרה שלך יתכן שמדובר בכאב עצבי שמקורו בעמוד השדרה, זאת, להבדיל מכאבים במפרקים הקשורים לארתריטיס. לצורך אבחנה מבדלת יש להיבדק על ידי אורתופד ולבצע בדיקות עזר. במידה שלא יהיו ממצאים חדשים, יתכן גם שמקור הכאב במפרק שבין עמוד השדרה ועצמות האגן. הטיפול בשני המצבים הוא שונה, לכן, קודם כל יש להגיע לאבחנה, ככתוב למעלה. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב