צריך פענוח אולטרסאונד ברכיים ..

דיון מתוך פורום  כאב

14/10/2015 | 20:15 | מאת: עוז

שלום אני סובל מכאב עצום ב2 ברכיים כבר חודש שלם! ב3 וחצי חודשים אחרונים התחלתי עבודה חדשה עומד הרבה וגם יושב זה בודק ביטוחני אני צעיר בן 24 וגם 9 שנים רוכב אופניים רצוף אולי קשור גם? . היו לי בעבר כאבי ברכיים אך מעולם לא היה מה שכעת אני סובל שאני מקפל תברך- קרסול לישבן יש קליק מאמצע הברך חזק וכואב איתו מאוד ב2 הברכיים זה כך וגם עליות קשה לי לעלות ויש קליק בברך בעליה ודקירות להלן תוצאות אולטרסאונד ברכיים ימין + שמאל : QUADRICEPS TENDON- הדגמה תקינה. PATELLAR TENDON- משמאל הודגם מעט מעובה ביחס לצד ימין עד 0.5 ס"מ . בורסה-סופראפטלרית- מימין הודגם מעט נוזל . נוזל יתר בברך - לא הודגם. מדור מנימי של הברך כולל MCL - הדגמה תקינה. מדור חיצוני של הברך כולל LCL- מימין הודגם מעובה . ציסטטה ע"ש "בייקר" - לא הודגם. מבנה גרמי - תקין . BURSA PES ANSERIN- הדגמה תקינה. זהו זה בידיוק מה שרשמו האם זה בדיקה יסודית? והכי חשוב מה זה אומר כל הדבר הזה למה אני בקושי שורד אם הברכיים מה יש לי אני לא מבין דבר ממה שרשמו המון תודה עוז.

19/10/2015 | 10:43 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, הבדיקה בגדול תקינה. לא נמצאת שם תשובה לשאלה שלך על סיבת הכאבים. לכן, יש לחזור לאורתופד להערכת הבדיקה הרפואית. יתכן שיש צורך בפיזיותרפיה ושינוי אורח העבודה והפנאי (אופניים). בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב