סיבוך לאחר זריקת וולטרן

דיון מתוך פורום  כאב

28/09/2015 | 12:10 | מאת: שלמה

שלום רב לפני שמונה שבועות קבלתי 2 זריקות וולטרן בשל דלקת בגיד הפיקה .הייתי מס ימים לפני טיסה והייתי זקוק להקלה מידיית . לאחר הזריקה השניה שניתנה לי במוקד אחיות התברר שהאחות הזריקה במקום שאסור וכתוצאה מכך התפתחה נפיחות מעל ישבן שמאל באיזור קו החגורה בשריר המותן מלווה בכאב חזק ושינוי תחושתי ונוקשות של המותן, ישבן והגב התחתון , רגישות חזקה במגע ודלקתיות . במישוש ניתן לחוש גוש קשה בשריר שלא עובר מאז ומציק מאוד בישיבה,שכיבה על הצד והליכה ובכל פעולה שמפעילה את השריר עליו ממוקם הגוש . מיותר ציין כמה אני מודאג,סובל וחושש שמדובר פה בנזק לצמיתות , אודה לך מאוד על התייחסות לממצא הבא : להלן ממצאי סריקת אולטראסאונד: לאזור ממצא נמוש בעכוז משמאל 2.2 ס"מ, ללא זרימה בתוכו בדופלר, X0.5 הודגם מבנה שומני מוגדר היטב בגודל ללא מחיצות גסות או הסתיידויות בתוכו, המבנה ממוקם אינטרא מוסקולרי, לכן דרוש המשך בירור ע"י MRI ובדיקה פטו-היסטולוגית לפי צורך. האם יש סיכוי שהשומן יספג מעצמו ללא התערבות כירורגית ? החשש שלי היא מפני הצטלקות באיזור כה בעייתי שיגרום לכאב כרוני לצמיתות , האם יש משהו שניתן לעשות ולהקל על הכאב בשלב זה למעט המתנה? מה בדיקת MRI יכולה לחדש או להדגים בהמשך לתוצאות ה-US ? תודה מראש שלומי(המודאג מאוד)

30/09/2015 | 10:29 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, הבינותי שמדובר בנפיחות במקום ההזרקה.בדיקת MRI יכולה לסייע לשלול סיבה אחרת. במידה שאין סיבה אחרת, ניתן לחמם את המקום כדי לזרז את הספיגה. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

30/09/2015 | 18:55 | מאת: שלומי

ד"ר אידלמן תודה על המענה המהיר , ברצוני לדעת אם גוש שומני אינטרמסקולרי יכול להספג ? עברו כבר 8 שבועות ועדיין הגוש קיים , הגוש בעל מרקם קשה מאוד וכל האזור מסביב מרגיש מכווץ ורגיש למגע , עשיתי קומפרסים חמים וקרים ומרחתי כל משחה אפשרית אבל ללא שינוי , כמה זמן להערכתך ומניסונך העשיר יקח עד שהמטרד הזה יעלם ? בתודה מראש שלומי

מנהלי פורום כאב