לחוצה מאוד מבקשת עזרה

דיון מתוך פורום  כאב

19/06/2015 | 08:24 | מאת: אירה

שלום רב, בת 32. לפני כחודש התחילו כאבים ממוקמים בשן עליונה מס' 14 לפני שנה בצילום פנורמי לא נראתה בעיה בשן הזו. בבדיקה של רופא שיניים גם לא ראה בעיה. אחרי שבועיים הכאבים התפשטו גם לאזור הסינוסים לסת ורכה ימנית סי טי סינוסים הראה ציסטה די גדולה בסינוס מקסילרי באותו צד. אף אוזן גרון אמר שזה לא מקור כאב. נוירולוג חשד בדלקת בעצב הטריגמינלי והפנה אותי למרי. למרות שציין שאין לי כאב התקפי כמו בדלקת עצב קלאסית, אין נקודות טריגר ולא כואב לי לאכול. יש לי תור למרי עוד שבועיים. אני ממש חרדה כי הבנתי שדלקת בעצב הטריגמינלי יכולה לנבוע מגידול במוח. הכאב הוא ממוקד בשן קבוע ולפעמים מתגבר ונחלש בעצמו. מקרין לרכה סינוס ולסת. השאלה שלי האם זה באמת דומה לדלקת בעצב הטריגמינלי והשאלה השניה האם MRI שעשיתי לפני שנתיים יכול להרגיע אן שבשנתיים היה יכול לגדול משהו? אשמח לתשובה ממש בלחץ. תודה רבה

שלום רב, כאבים כתוצאה מגידול במוח בדרך כלל לא מופיעים כסימנים הראשונים. ברור שאת מודאת, אבל נסי לא להיות לחוצה. אני לא שוללת את האפשרות שהציסטה היא המקור לכאב. תשובה וודאית תהיה לאחר ביצוע ה-MRI. לפעמים, באזור העצב הטריגמינלי יש כלי דם שלוחצים על העצב וזו סיבה שכיחה יותר לכאבים מאשר גידול. אני ממליצה על ביצוע MRI חוזר. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב