כאבים בצלעות בצד ימין+קוצר נשימה

דיון מתוך פורום  כאב

07/03/2015 | 12:20 | מאת: שלמה

שלום, אני בן 68. לפני מספר שנים אבחנו אצלי בקע בסרעפת. בגלל כאבים באזור הצלעות בצד ימין הוציאו לי את הכיס מרה עם אבנים לפני כ 5 שנים. אבל הכאבים ממשיכים ואפילו יותר חזקים.גסטרולוג שאצלו אני מטופל בגלל ריפלקס לא יודע מאיפה הכאבים. רופא ריאות שולל בעיה בריאות. האם יתכן שהכאב נובע מהבקע בסרעפת?אני סובל גם מקוצר נשימה וקשה לי לעלות מעל 2 קומות.האם קוצר הנשימה גם בגלל הבקע? היתכן שהכאב הזה נגרם בכלל בגלל עמוד השדרה?בדיקות הדם שלי תקינות. היתכן שהמקור לכאבים וקוצר הנשימה בכל זאת בריאות? אני מאד מתוסכל כי אף רופא אינו מרים את הכפפה וגם לא יודע להפנות אותי לרופא המתאים. קשה לי להפנים שהרפואה האריכה את תוחלת החיים והזניחה את איכות החיים בשנים הללו. אני מקווה שאתה תפנה אותי לרופא המתאים. תודה שלמה נ.ב. אני מטופל במרפאת כאב. עד היום קבלתי זריקה למקום פעם אחת. מטופל בTENS פעמיים ביום וגם מורח משחה. לא נראה שזה עוזר.

08/03/2015 | 14:52 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, כפי שציינת, מקור הכאב יכול להיות בבקע הסרעפתי, או בעמוד השדרה, כמו כן, בריאות. במטרה להבדיל בין המצבים, יש צורך בבדיקת רופא, יש להתרשם מאופי הכאב, ולעיין בתוצאות בדיקות העזר. אני תקווה שרופא במרפאת כאב יוכל לעשות זאת. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב