כאב עז בחזה שעות לאחר ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  כאב

19/01/2020 | 20:24 | מאת: מילי

עברתי היום לראשונה בחיי ממוגרפיה. הטיפול עצמו כאב לי מאוד, הטכנאית ממש מחצה לי את החזה ובקושי נשמתי. אחרי הטיפול כבר שעות ארוכות שיש לי כאבים בחזה כמו כוויות פנימיות עם זרמי כאב כמו חשמל. האם זה נורמלי? האם נגרם לי נזק? קראתי שהקרינה בממוגרפיה היא עצומה ומסוכנת ואני חוששת שגרמתי לעצמי נזקים בעצם הטיפול הזה. האם אפשר לחטוף גידול עקב הקרינה? אפילו אחד ל..? יש סיכון בחשיפה לקרינה כזו? והאם עוצמת הכאב שאני חווה מעידה על משהו? או שאמורים לסבול מכאבים כאלה אחרי הטיפול? יש אנשים שסופגים יותר קרינה מהמכשיר או אולי אם העור דק יותר? אני מקווה לעולם לא לעבור יותר בדיקה כזו, עם כל הסיכון הכרוך בכך. עברתי היום טראומה והכאב בלתי נסבל.

06/02/2020 | 12:50 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, קרינה במהלך ממוגרפיה לא גורמת לכאבים. אם הכאבים לא חלפו כעבור מספר ימים אחרי הממוגרפיה, יש להיבדק על ידי רופא המשפחה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב