התכווציות שרירים ברגלים מקור ואז גם בחורף אצבעות

דיון מתוך פורום  כאב

20/06/2019 | 12:04 | מאת: סאלי

בת 52 במרץ.האחרון במגע עם סדין קר בחורף למרות חימום הבית 2 אצבעות ברגל שמאל שלי ממש כאילו נתקעו בחוסר תזוזה קפאו השריר לאורך השוק השמאלי התכווץ בצורה שלא יכולתי לזוז כאבי תופת ורק אחרי חימום של 20 דקות עם מייבש שיער חל שינוי והתתכווצות עברה אבל הכאבים נשארו אני רוב הזמן אםילו עכשיו עם חותלות גרביים...לפני שנתיים גם קרה לי מקרה דומה ואז ב2 הרגליים וזה היה נורא בן זוגי גגר אותי לאמבטיה למים חמים...לכן בחודשיים האחרונים עברתי ועדיין בדיקות אבל אין כיוון..יש לי בלטי דיסק L235..פלטפוס ברגליים..ועושה טיפולי פייוטרפיה...הכאב ברגליים בתאומים וגם צד הלטרלי ובעיקר לאורך הביפולה בשליש האמצעי של השוק. Crp תקין לחלוטין. תד"ש תקין אמניה קלה11. קראטנין תקין. Cpk לא נבדק לאחרונה אך היה תקין. Rf ana שלילי לא נבדק בשנים האחרונות. דופלר עורקי רגלים וידים 3/19 תקין. אקו לב 3/19 תקין והולטר לב תקיןואקג תקין. סונר ברכיים 3/19 אינפרה פטלר בורסיטיס. ברך ימין_ גיד הקואדריספס והגיד הפטלרי תקינים והמשכיים. לא הודגם נוזל חריג בפרק. רצועות צדדיות המשכיות. לא הודגמה ציסטה עש בייקר.הודגמה פבלה. ברך שמאל השוני_ הודגם נוזל בכמות קטנה הבורסה האינפרא פטרלית. הודגמה ציסטה בייקר 9×3 מ"מ שקטנה בהשוואה לבדיקה קודמת יולי 2018...כל הבדיקות שלעיל הן ממרץ ואיל 2019. המשך בדיקה גופנית בדיקה גופנית ללא רמז לסינוביטיס במפרקים כולם ללא רגישות על פני שרירים .כח גס תקין ושווה ב4 גפיים. עור ללא פריחה ללא סרלרוגקטילי וללא טלנגיאטיסיות ללא כיבים או digital pitting. הופניתי לעוד בדיקות דםתדרך הראומטולוגית וגם לבדיקה במי קרח..לשלול רנו..אבל אנח מרגישה שזה מהגידים שרירים..ועודנ המון עיסויים ודוקרת את עמצי עם הציפרוניים לשחרר את הכאב. השעה עכשיו 1200 בצהרים והאצבעות למשל ברגל ימין יותר קרות משמאל אך הבדיקות של לחץ דם בכל הגפיים וגם עם זרמי חשמל היו תקינים. גם עם סונאר היה תקין..אז השאלה ואני מיואשת וגם לא ישנה טוב אז מתקשה ללכת לעבודה כעת..אם יש לכם פיתרון אשמח לבוא לייעוץ..נב גם המגנזיום תקין

27/06/2019 | 14:12 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, במידה שהכאבים נמשכים אני ממליץ לפנות למרפאת כאב. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב