הפרעות קצב והישענות אחורה לכסא או גב הכורסא

דיון מתוך פורום  כאב

11/06/2018 | 13:18 | מאת: קרדיולוגיה הפרעות קצב

שלום רב אני סובל מ PAF ,התקפי פרפור לעיתים רחוקות ומטופל בריתמקס נורמיטן ואליקוויס ,שמתי לב כי כשאני יושב על כסא או כורסא ונשען לאחור עם הגב שלי לגב הכורסא אני מתחיל לקבל הפרעות קצב [לא פרפור] זה מאד מפריע. האם יש קשר להישענות אחורה על כסא או כורסא להופעת הפרעות בקצב הלב. תודה צבי

20/06/2018 | 08:39 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, בהחלט יתכן שהפרעות קצב מופיעות בתנוחה מסוימת עקב גירוי שנובע למשל מקיבה מלאה לאחר ארוחה ולחץ על איברי הגוף, לרבות, על הלב, או גירוי עצבים בעקבות כך. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב