נוירלגיה טריגמינלית - טגרטול או ליריקה

דיון מתוך פורום  כאב

20/03/2018 | 21:21 | מאת: שלומית

שלום רב, אובחנתי כסובלת מנוירלגיה טריגמינלית והרופא רשם לי ליריקה. בהרבה אתרים כתוב שתרופת הבחירה היא טגרטול, אבל קראתי שליריקה היא מהדור החדש ויש לה פחות חסרונות. אם כך סמה עדיף להתחיל? מדוע טגרטול נחשבת תרופת הבחירה בדרך כלל?

שלום רב, טגרטול אכן נחשבת לתרופת הבחירה לטיפול בנוירלגיה טריגמינלית, היא יעילה יותר בטיפול בכאבים כאלו. במידה שהמטופל מפתח תופעות לוואי לטגרטול, מתחילים טיפול בליריקה. חסרונות של טגרטול: עליה מאוד הדרגתית במינון, צורך בבדיקה תקופתית של ספירת דם, תפקודי כבד, א.ק.ג. ורמת תרופה בדם. יתרון של טגרטול: יעילה מאוד. חסרון של ליריקה: יעילה פחות מטגרטול. יתרון של ליריקה: תופעות לוואי מינימליות. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב