התקפת כאבים באזור הגב התחתון

דיון מתוך פורום  כאב

16/09/2017 | 22:21 | מאת: עידן

שלום רב ד"ר! לפני שאני פורש את שאלתי, רציתי לבקש: אני יודע שבכל מקרה אצטרך ללכת לאבחון אצל אורטופד. הסיבה שאני טורח וכותב בפורום זה היא איננה לבקש אבחון אישי שלי אלא אבקש שתנסה להעלות השערות בנוגע למצבי, ומה דעתך באופן כללי. וכעת לבעיה, אנסה לפרט ויחד עם זאת לתמצת עד כמה שניתן: אני בחור בריא בן 25. גבוה מאוד ורזה. מזה שנים רבות, תוקפים אותי כל כמה חודשים כאבים עזים באזור שמסביב ל-2 הבליטות בגב התחתון, מעט מעל הישבן. אינני יודע לציין בעקבות מה כאבים אלו קורים; אולם אני חושב כי יש להם נטייה לקרות במצבי קיצון - אחרי זמנים שאני הולך הרבה או לחילופין יושב הרבה. אך אינני בטוח והם קרו גם בזמנים "רגילים". הכאבים עצמם - כואבים מאוד, כמו-דלקתיים. כאבים פנימיים שלא עוברים גם בעת מנוחה = שכיבה או ישיבה. תמידיים. אפילו מחמירים בשכיבה ובעת הליכה אני מעט צולע בגללם. האפיזודה נמשכת כיומיים-שלושה ולאחר מכן הכאבים עוברים כלא היו ואני חוזר לשגרת חיי. יש לציין כי במהלך השנים שאני חווה "התקפים" אלו, לא הייתה החמרה בחומרת הכאבים. רציתי לשאול מה דעתך, מה הגורם להערכתך למצב זה, ויותר חשוב מכך - מה הם הפתרונות האפשריים. אחזור על בקשתי מההתחלה... יש לי תור למומחה עמוד שדרה... אבל לעוד חצי שנה. בינתיים, אשמח לשמוע מה דעתך, כאמור. תודה רבה!!! עידן

18/09/2017 | 12:12 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, התיאור אינו מספיק כדי להעלות השערות. יהיה צורך בבדיקה רפואית ובבדיקות דימות (רנטגן). יתכן שרופא המשפחה יכול להפנות אותך לצילומים כל עוד אתה ממתין לתור לאורתופד. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב