עזרה בהסבר/פענוח בדיקות mri .

דיון מתוך פורום  כאב

30/04/2017 | 19:14 | מאת: שי

היי לפני כמעט שנתיים עברתי נפילה מאופניי היגנתי אם הידיים מהנפילה . מאז נוצר לי כאבים בעצם החזה מאותה טראומה שהיה שלא עוזבים אותי וקשה לי לתפקד איתם . עברתי 3 בדיקות mri . בראשונה מצאו לי בצקת מח העצם בזוית של הסטרנום . ומתאים לחבלה רשמו . בבדיקה השנייה מצאו לי מעקב אחר קונטזיה גרמית. ורשמו הפעם כמו בבדיקה הראשונה זוהה אזור של התמרה שומנית תת קליפתית במנובריום סטרני , אין חסר קליפתי . המפרקים הסטרנו- קלביקולרים שמורים . וסיכום אין שינוי לבדיקה הראשונה . כעת עברתי את הmri הנוסף השלישי במספר חצי שנה אחרי . ושוב מצאו דברים והינה הבדיקה האחרונה המלאה אשמח להסבר מפורט מה קרה לי שם שכל כך סובל מכאבים : סיבת בדיקה מעקב אחר שינויים בזוית הסטרנום גם הפעם כמו בבדיקות הקודמות זוהה קשר היפואינטנסי בסחוס הסטרלנלי { בין מנובריום סטרני לבין גוף הסטרנום } מעט שמאל לקו האמצע מוקף עוצמת אות גבוהה יחסית בT 2 בקוטר 8מ"מ ובצקת בלשד העצם התת קליפתי הסמוך . הסחוסים הקוסטלים הודגמו ללא חריג . בסיכום ממצאים בזוית הסטרנום על פי הפירוט לעיל { ייתכן שינויים חבלתיים כרוניים עם גשר גרמי } , בסה"כ אין שינוי עקרוני ביחס לבדיקה הקודמת . זה בידיוק הmri האחרון שעברתי אשמח לדעת כי אני ממש לא מבין מה זה כל הדברים האלה בבדיקה האחרונה , וגם אשמח לדעת מה בידיוק קרה ויש שם אז , שאני סובל מכאב מאוד חזק שנה ו9 חודשים מלאים מאותה נפילה ולא עובר לי . מה קרה שם, ומה עושים ? תודה רבה לך

01/05/2017 | 09:28 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, כפי שכתבתי בתשובה לפנייתך לפני מספר חודשים, פגיעה בעצם החזה (סטרנום) עלולה לגרום לכאבים לאורך זמן ואף לשינויי עצם כפי שתיארת. נדיר שמטפלים בזה כירורגית, אך ניתן להתייעץ עם כירורג חזה. מבחינת הכאב, ממליץ לפנות למרפאת כאב. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב