כאב ראש לאחר ניקור LP

דיון מתוך פורום  כאב

18/04/2017 | 11:33 | מאת: דני

שלום, בן 38. בעיקבות חשד לדלקת קרום המוח חיידיקית בוצע LP בבית החולים. מאז ועד היום (שבועיים) אני סובל מכאב ראש בעמידה וישיבה שמתפתח תוך מספר דקות וחולף במצב שכיבה. משככי כאבים עוזרים במידה מסויימת אבל רק שכיבה מביאה להטבה משמעותית. תוך כמה זמן התופעה אמורה לעבור לפני שצריך לפנות לבדיקה? למי פונים במצב הזה? תודה על העזרה

25/04/2017 | 16:32 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, התסמינים שתיארת מתאימים אכן לכאבי ראש לאחר דיקור מתני. כאבי ראש כאלה יכולים להימשך שבועות. ניתן לטפל בהם באמצעות פעולה של הזרקת דם שנלקח ישירות מווריד המטופל ומוזרק לחלל על-קשייתי (אפידוראלי). פעולה זו מתבצעת על ידי רופא מרדים. בכל מקרה, יש קודם להיבדק על ידי רופא נוירולוג. בינתיים מומלץ לשתות הרבה וליטול תרופות רגילות נגד כאבי ראש. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב