כאבים עזים בגב כף הרגל בעת דריכה

דיון מתוך פורום  כאב

08/04/2017 | 19:59 | מאת: מיכל

אבים עזים בעת דריכה על הרגל שלום רב, בת 42 נשואה +3. סובלת מאסטמה ובלטי דיסק ב L3-2 L 3-4 ו C 6-7. כבר מספר שנים סובלת מכאבים הולכים ומתגברים ובלתי נסבלים בגב כף רגל ימין (בחלק העליון. לא בחלק שדורכים עליו). בעיקר באמצע הרגל. הכאבים חזקים מאוד ומופיעים בעת מאמץ. מרגישה גם זרמים ותחושת שריפה לפעמים בכפות הידיים והרגליים. מה הכיוון לכאבים עזים כאלו שמופיעים בעת דריכה על הרגל ונרגעים חלקית לאחר מנוחה? (מופיעים מייד שוב בדריכה). מה יכולה להיות הסיבה? הופניתי לבדיקת EMG + QST. כדאי לבדוק זרימת דם לכפות הרגליים? בדיקת נוספות? יש טעם לבדוק את זרימת הדם ברגל? תודה רבה!

13/04/2017 | 14:02 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, אכן, יש לבצע את הבדיקות שציינת. כדאי לבדוק את זרימת הדם ברגל. יתכן גם שמדובר בשבר הליכה. חשובה בדיקת רופא אורתופד, גם כדי להחליט על צילום רגל ומיפוי עצמות. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב