גאודון לאחר התקף לב

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/12/2011 | 12:02 | מאת: יעל

אחותי הסכימה להשתמש בגאודון כי זאת התרופה האנטי פסיכוטית היחידה שאינה מעלה את משקלה.לאחר ההתקף לב, כנראה שלא תוכל יותר להשתמש בגאודון ושאלתי היא : איזה מהתרופות האנטי פסיכוטיות האחרות נחשבת לפחות גורמת לעליה במשקל ביחס לאחרות, שכן אחותי מסרבת לקחת תרופות שיעלו עוד יותר את משקלה. תודה רבה יעל

03/01/2012 | 19:30 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. תרופות נוגדות פסיכוזה מהדור השני שבד"כ לא מעלות את המשקל - גאודון, סוליאן, אביליפי. תרופות נוגדות פסיכוזה מדור שני שיכולות להעלות משקל באופן משמעותי - זיפרקסה ולפונקס. השאר באמצע. אגב - לא בהכרח חייבים להפסיק גאודון לאחר ארוע לבבי. תלוי מה בדיוק היה הארוע (בקצרה - גאודון יכול להאריך את מקטע ה-QT באקג (כמן גם חלק מהתרופות האנטיפסיכוטיות האחרות), מה שיכול (באופן תיאוריתי) להעלות סיכון להפרעות קצב - אבל לאו שווקא לארועים אסכמיים. לכן צריך להתייעץ עם הפסיכיאטר והקרדיולוג באם ניתן להמשיך בתרופה). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה