הוסטל או דיור מוגן

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/10/2010 | 20:30 | מאת: אחות

ד"ר שלום, אחי אובחן כחולה סכיזופרניה לפני כשנתיים ע"י הפסיכיאטרית שלו. מלפני שנה התקדם בצעדי ענק (חי אצל אחי הקטן). כיום הוא רוצה לממש את סל השיקום ולעבור להוסטל או דיור מוגן בגלל בדידותו ורצון להיות עצמאי ולא תלוי (הוא תמיד התרחק מאנשים וכעת מחפש קירבה). לאחר הועידה נשלחה אליו רשימת הוסטלים ולא דיור מוגן. בהוסטלים שבדק נאמר לו שיש חוק לפיו קודם נקלטים למשך שנה בהוסטל למען ידעו אם מתאים או לא. חשוב לציין שהוא עצמאי ומוכיח את הרצון להשתקם (תהליך הכרתו את המחלה לא הייתה פשוטה) ובהוסטל נאמר שהם שייתנו לו התרופות (אני חוששת שזה ישבור אותו. הוא צריך סביבה שמאמינה בו). שאלותיי הן: 1. האם ניתן לפנות ישירות לדיור מוגן ואיך ניתן לדעת האם הוסטל מסוים מתאים לו? ההוסטל שפנה אליו הינו הוסטל מתוגבר (ברשימה יש גם כללי וכו'). 2. בהוסטל יש הפנייה לתעסוקה בת שעות בודדות ביום. אחי עייף רוב שעות היממה והוא חושש מכך. האם מחייבים בתעסוקה? חשוב לי לציין שלמרות פנייתי, משפחתי ואנוכי לא מתערבים בהחלטותיו, אלא אם שואל. אני צריכה להיות ערוכה במידה וישאל (למדנו שהתערבות יתר רק מזיקה. אנו מפגינים את אהבתנו למען יידע שיש על מי לסמוך). אני מודה לך ומתנצלת על המגילה הארוכה..... שבוע טוב! אחות

07/10/2010 | 14:45 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. תשובות: 1) ההחלטה לגבי הוסטל או דיור מוגן הוא של ועדת סל השיקום האיזורית (המורכבת מרכזת סל השיקום, פסיכיאטר ועו"ס). אם הם החליטו שעליו לעבור תקופת התנסות בהוסטל - אז זו האפשרות היחידה כרגע. יש לומר שיש הגיון בהחלטה זו - הדרך לעצמאות צריכה להעשות בהדרגה. יש מקרים רבים בהם "קופצים" מהר מדי ואז נופלים. לגבי אופן מתו הטיפול התרופתי - בהוסטל יש אופציה שייקבל את התרופות מהצוות או שייקח באופן עצמאי. זה תלוי בהתרשמות צוות ההוסטל. 2) לגבי תעסוקה - כמובן שאי אפשר להכריח בן אדם לעבוד בכח בניגוד לרצונו. אולם הדרך לשיקום ועצמאות כוללת גם עידוד יכולות תפקודיות - וזה כולל עבודה. יש עבודות לא קשות בכלל במסגרת של מפעלים מוגנים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה