קפאין

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/12/2011 | 21:01 | מאת: שאלה

שלום רב, האם שתיית קפאין ( תה, קפה) עלולה להפחית השפעה של ריספרדל? קראתי שלא רצוי ביחד, אולם בדף ההוראות שמצורף לחפיסת התרופה אין שום היערה בנידון. תודה לתשובתך.

13/12/2011 | 08:13 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. לקפאין יש השפעה על תרופות מסויימות דרך המטבוליזם בכבד (דרך מנגנון של p450 CYP1A2). מבחינת תכשירים נוגדי פסיכוזה קפאין יכול להגביר את ההשפעה של לפונקס או זיפרקסה - אבל לא ריספרדל. לגבי ריספרדל ההשפעה היחידה תהה הפחתת הסדציה של הריספרדל (כך שיכולות להתפתח בעיות שינה וכד'), אבל פרט לכך אין בעיות מהותיות. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה