יש פה שאלות מה-2 לחודש שלא נענו

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

14/10/2011 | 11:36 | מאת: שואל שאלה

נורא קשה לנו עם המחלה והפורום הזה נותן הרבה תקווה. הבעיה שהרופא עונה לעיתים מאד רחוקות... בבקשה בבקשה תענה לנו קצת יותר מהר. תודה רבה. אני רוצה מאד לדעת איך מתגברים על תופעות הלוואי של קספליון.בעיקר עם ההשמנה והחולשה.

14/10/2011 | 18:51 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. יש המון שאלות על קספליון לאחרונה... ראה גם: http://www.doctors.co.il/forum-4040/message-8542#message-8542 לגבי שאלתך - הקספליון יכולה לגרום להשמנה (אולם במידה פחותה מתרופות רבות אחרות כגון זיפרקסה, לפונקס או סרוקוול). ניתן להתגבר על הבעיה בעזרת פעילות גופנית והתאמת דיאטה מסודרת אצל דיאטנית. כמו כן ניתן לשקול הפחתת מינון או החלפת תרופה בתיאום עם הרופא המטפל. לגבי עייפות - זו לא תגובה אופיינית לקספליון - אך היא יכולה לקרות והטיפול במקרה זה דומה למה שכבר פירטתי לעיל (כושר גופני, הפחתת מינון או החלפת טיפול). כמו כן יש לברר שהעייפות היא בכלל על רקע הטיפול - לפעמים עייפות היא סימפטום להחרפה נפשית (כגון דכאון) ולאו דווקא תופעת לוואי, ואז יש לטפל בהתאם לבעיה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה