בירור לפני הריון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/10/2011 | 19:14 | מאת: שרה

שלום ד"ר ססר אני גדלתי עם אימא חולה בסכיזופרניה ומאוד מוכרים לי תסמינים של המחלה ,ותמיד חששתי לבריאותי הנפשי,שמה שקרה לאימי לא יקרה לי היום אני בת 39 ורוצה להיכנס להריון,אישה בריאה בלי בעיות אבל יש לי חשש לגבי בנית המשפחה מה האחוז שילד שלי יהיה חולה באותה מחלה?

04/10/2011 | 07:28 | מאת: שאול

השאלה הזו נשאלה כאן מדי פעם ואם תצליחי לחפש בתשובות קודמות אפילו חודש לאחור תמצאי תשובה של הד''ר. מה שאני יכול לומר שגם אם הסיכוי שלך ללדת ילד חולה גבוהה מאשר שאר האוכלוסיה הבריאה, עדיין מדובר בסיכוי סטטיסטי שלא בהכרח מתממש. השיקול אם להביא ילד הוא רק שלך.

14/10/2011 | 13:15 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. שאלות אלה חוזרות על עצמן לא מעט בפורום (כפי שכבר ענו לך). יש אפילו הפניה לסוגיה זו בראש הפורום ("גנטיקה וסכיזופרניה"). בכל מקרה להלן התשובות: שכיחות סכיזופרניה באוכלוסיה - 1%. שכחיות סכיזופרניה אצל אח של מטופל המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 8%. שכיחות סכיזופרניה אצל בן של הורה אחד המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 12%. שכיחות סכיזופרניה אצל בן של שני הורים המאובחנים כסובלים מסכיזופרניה - 40%. שכיחות סכיזופרניה אצל אח של תאום זהה המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 47%. כך שבמקרה שלך, אם לך אין סכיזופרניה וגם לבעלך אין - אז הסיכוי שזה יעבור לילדים הוא בגדול כמו באוכלוסיה הרגילה - 1% בלבד. ובכל מקרה האחוזים הם סטטיסטיקה בלבד וכך יש להתייחס אליהם. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה