אשמח לקבל הסבר על תרופה בשם

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

29/09/2011 | 18:18 | מאת: רות

לפונקס. התוויות,תופעות לוואי וכו. תודה וחג שמח.

09/10/2011 | 07:19 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. הלפונקס (ובשמה הגנרי "קלוזאפין") היא תרופה נוגדת פסיכוזה מדור שני (אם כי היא קיימת כבר עשרות שנים). היא התרופה היחידה המראה יעילות טובה יותר בכל שאר התכשירים נוגדי הפסיכוזה שקיימים היום. יש מקרים רבים של מטופלים שלא הגיבו לטיפול כלשהו, היו מגיעים לאשפוזים חוזרים, ורק לאחר שקיבלו טיפול בלפונקס הגיעו לרמיסיה ארוכת שנים. למרות זאת, שימושה מוגבל בשל תופעות לוואי שיש לה, מהם התופעה המסוכנת ביותר היא דיכוי ייצור תאי דם לבנים. זו אמנם תופעה נדירה, אך בגללה יש צורך בביצוע ספירות דם כל שבוע למשך 18 שבועות ולאחר מכן פעם בחודש. אם מקפידים על כך הסכנה היא מזערית כי מפסיקים את התרופה ברגע שרואים ירידה של הספירה הלבנה מתחת גבול מסויים. תופעות לוואי אחרות אפשריות הם השמנה, עליה בכלוסטרול ונטיה לסכרת (מה שקרוי ה"סינדרום המטבולי"). יש לומר שלא רק הלפונקס יכול לגרום לכך אלא גם תרופות אחרות (גם מדור ראשון וגם מדור שני) ויש לדאוג על מעקב בהתאם. תופעה אחרת שהלפונקס יכולה לגרום לה זה ריבוי רוק (בעיקר בבוקר). ההנחיות של משרד הבריאות לגבי לפונקס הן שניתן לנסות לתת לפונקס לאחר שלא היתה תגובה ל-2 תכשירים אחרים למשך לפחות חצי שנה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

09/10/2011 | 19:26 | מאת: רות

האם יש זריקת לפונקס לחודש ימים(טיפול לטווח ארוך)? הרי חלק מהבעיה בהתקף פסיכוטי היא שהמטופל מסרב ליטול תרופות ,כך שזריקה לטווח ארוך פותרת את הבעיה.

מנהל פורום סכיזופרניה