תמונת מצב

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

28/09/2011 | 11:06 | מאת: בת שבע

שלום דוקטור ושנה טובה, אני רוצה להציג תמונת מצב ולמרות שברורות לי מגבלות האבחון דרך האינטרנט,על כל המשתמע מכך,מאד מאד מבקשת התייחסותך. מדובר בבחורה בריאה בת 23 שלקתה בהתקף פסיכוטי ראשון בחייה. לא טופלה כלל במשך כחודש ימים והסמפטומים הלכו וגברו(כולם שליליים). לאחר כחודש ללא טיפול,נלקחה לרופא והחלה טיפול ברספרידל (3מ"ג).לאחר שבוע ימים של טיפול,חזרה לעצמה לחלוטין.כל הסימפטומים חלפו כאינם, היא שבה לחבריה,לבילויים,לתחביבים ולעבודה(אם כי חשה חולשה פיסית מסוימת). אין לה עבר של סמים ואלכהול,אין בעברה חוויה טראומתית משמעותית(פרט לארוע לא נעים ומשפיל מאד במקום העבודה שארע בסמוך להתקף). הרופא המטפל קבע (לאחר שבוע ימים של הכרות עם הבחורה)כי מדובר במחלת הסכיזופרניה וכי עליה להמשיך את הטיפול בזריקות אחת לחודש לכל ימי חייה (במינון שילך וירד עד להתיצבות על סף מינימום נחוץ). אני מבקשת לדעת, א. מה דעתך לגבי נכונות האבחנה? ב. מה דעתך לגבי הטיפול? ובעיקר, מה דעתך על הנחיצות בהמשך טיפול למשך כל חייה?

09/10/2011 | 06:56 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. את צודקת בכך שאני לא יכול לתת חוות דעת ספציפית דרך האינטרנט למטופלת שכלל לא ראיתי. ניתן לענות באופן כללי בלבד - אבחנה של סכיזופרניה היא אבחנה שנעשית לאורך זמן. לפעמים האבחנה הראשונית מוטעית והיא רק מתבהרת בהמשך. בינתיים יש להמשיך טיפול תרופתי לצורך מניעת התקפים נוספים ויש להישאר במעקב. במידה והרופא המטפל יתרשם בהמשך שהיה מדובר במצב חד פעמי ולא בסכיזופרניה (כגון "brief psychotic disorder") אז הוא כבר ימליץ על הפחתה הדרגתית של הטיפול. יחד עם זאת יש לומר שאבחנה של סכיזופרניה היא לא אבחנה שמגיעים אליה בקלות ראש - כך שככל הנראה היו לרופא נתונים שתומכים בכך. בכל מקרה ניתן לפנות לחוות דעת שנייה במידה ויש ספקות בעניין. בברכה, ד"ר אהוד ססר

09/10/2011 | 19:59 | מאת: בת שבע

ושיכולים לתמוך בכך שמדובר בסכיזופרניה?

מנהל פורום סכיזופרניה