ברצוני לדעת את ההבדל בין אינווגה ורספרידאל,

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

27/09/2011 | 20:51 | מאת: בר לב

למי מהם פחות תופעות לוואי ? למה העבירו אותי מרספרידאל לאינווגה?

09/10/2011 | 06:18 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אינווגה היא תרופה חדשה שאמנם מבוססת על הריספרדל (היא למעשה מטבוליט פעיל שלו) אך יש לה מספר יתרונות - היא ניתנת בקפסולות מיוחדות עם מנגנון שחרור מושהה שמאפשר רמה אחידה בדם לאורך 24 שעות כך שהיא ניתנת רק פעם ביום, יש לה גרסה למתן בזריקות ארוכות טווח (קספליון) שניתן לתת פעם בחודש (בניגוד לגרסה ארוכת הטווח של הריספרדל שניתנת פים בשבועיים), ויש לה (מעט) פחות תופעות לוואי (אם כי יש לומר שפרופיל תופעות הלוואי בסה"כ דומה לריספרדל). לגבי שאלתך למה העבירו אותך מריספרדל לאינווגה - אני לא מכיר את המקרה הספציפי שלך כך שתצטרך לשאול את הרופא המפטל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה