אינוגה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/09/2010 | 13:57 | מאת: חנה

שלום רציתי לשאול על הכדור החדש אינוגהבשילוב עם 20 מג זיפרקסה. היו לי הרבה תקוות אבל זה לא עוזר לקולות החזקים שגורמים לי כאבי ראש קשים .אנא עזור לי . לקחתי במשך 5 השנים האחרונות כל כדור אפשרי וזה לא עזר. כיום אני כבר שבועיים על איננוגה כתוספת ל20 מג זיפרקסה אחרי שנגמלתי מ100 מג למיקטל תודה רבה

27/09/2010 | 21:01 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום חנה. את מתארת מצב של עמידות (חוסר תגובה) לטיפול משולב אנטיפסיכוטי. מכיוון שבפורום אינטרנט אין אפשרות להיכנס לפרטים מעמיקים עודות הרקע של מצבך קשה לתת לך המלצה לטיפול ספציפי ואת צריכה להתייעץ עם הרופא המטפל. באופן כללי ניתן לומר שלמטופלים שלא הגיבו למגוון טיפולים משולבים ניתן לנסות תרופה בשם לפונקס. כמו כן יש לנסות לסגל דרכי התמודדות עם המחלה - לעיתים יש מצבים שתרופות לא עוזרות וצריך ללמוד לחיות לצד התסמינים, ואני מכיר לא מעט מתמודדים שיש להם תסמינים קבועים (כגון שמיעת קולות) ובמקביל מצליחים לקיים אורך חיים מלא עם סיפוק עצמי ורמת תפקוד גבוהה (ויש לזכור שאפילו זוכה פרס הנובל ג'ון נאש (מהסרט נפלאות התבונה) מתמודד עם הזיות שמיעה מרבית חייו). אגב - לגבי כאבי הראש - מומלץ לפנות לנוירולוג. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה